• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Blog

Promocija Novi hladni rat

Дана 5. јуна 2018, у Атријуму Дома Војске Србије у Београду промовисана је књига генерала–потпуковника Винка Пандуревића Нови хладни рат и Србија.

О књизи су говорили др Радован Радиновић, др Миломир Степић, Душан Пророковић, Млађен Цицовић и аутор.

„Иако се свијет све више обликује као мултиполаран, и даље ће у дужем временском периоду главну ријеч водити и међусобно се надметати двије стране. На једној страни су Русија, Иран уз тиху подршку Кине и делимично Турска. Тo је мулитполарни блок, Евроазијски блок. С друге стране имамо САД и њихове посреднике – НАТО земље, Израел и Саудијска Арабија, они представљају глобалистичку страну, снагу униполарности. Зато Србија и поред снажних притисака да се приволи НАТО пакту, треба да оснажи своју војну неутралност на такав начин да она постане уставна категорија, да буде препозната и прихваћена од других држава“, подвукао је Пандуревић, додајући да евроинтеграције Србије морају бити усклађене са напорима очувања интегритета и суверенитета државе и са одговарајућим решењима статуса КиМ и одлучном одбраном дејтонске позиције Републике Српске.

„Очекујем да ће ова књига пружити бар мали допринос бољем разумијевању међународних односа и допринјети успјешном позиционирању Србије у региону, Европи и свијету. Нека и нама Србија, РС и наши витални национални интереси буду на првом мјесту, и не стидимо се да те интересе и права народа и грађана заштитимо и одбранимо свим средствима. Историја нас је научила да се држава не добија молбама и не брани апелима“.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.