Промоција књиге прозе Сање Дачић „Године учења“, Удружење књижевника Србије

У четвртак, 12. априла 2018. године, у Удружењу књижевника Србије у Београду, Француска 7, одржаће се промоција књиге прозе Сање Дачић под називом „Године учења“.

 

„Године учења“ је повратничка књига Сање Дачић, после више од двадесет година одсуствовања с књижевне сцене. Шта се догађало након објављивања збирке песама „Питања смрти и питања вечности“ још далеке 1994. године, зашто ћутимо и када одлучујемо да проговоримо, о смислу књижевног постојања и другим темама ауторка ће говорити на промоцији. Књига је представљена и на прошлогодишњем Сајму књига у Београду.

 

Сања Дачић рођена је 1974. године у Градачцу. Студије српске и светске књижевности завршила је на Филолошком факултету у Београду. Писањем се бави од средње школе. Прва књига поезије „Питања смрти и питања вечности“ добила је награду Књижевне омладине Ваљева 1993. године. Сања Дачић ради као професор српског и енглеског језика, новинар, књижевни критичар и преводилац. Објављује у „Књижевним новинама“, у електронским часописима и на порталима. Тренутно ради на преводу „Романа о Лондону“ М. Црњанског на енглески језик.

 

О књизи ће говорити рецензент др Ана Стишовић Миловановић, издавач Стево Ћосовић и ауторка. Уводну реч имаће Миљурко Вукадиновић испред Удружења књижевника Србије.

 

Позивамо вас да дођете и својим присуством подржите ову промоцију.