Вучја лоза

Додати у корпу

Цена: 820 дин.

Аутор: Зорица Пауновић

Едиција: Савремена проза

ISBN: 978-86-7396-584-0

Димензије: 14x21,5 cm, 140 стр.

Повез: тврди повез

Година: 2016.

Цена: 820

Кад преступи преко судбинске границе и приграби више него што му припада, човек наруши равнотежу између добра и зла и притом се неизбежно изложи патњи и страдању. Управо на тој вододелници Зорица Пауновић открива подземне токове и скривене психолошке немире својих јунака.

 

Трагична смрт војника који је украо златник (у уводној причи „Дукат“) добиће кобну симболику кад покрадени власник одлучи да крадљивац може понети тај златник са собом – на онај свет.

 

Са сличним моралним дилемама сударају се, у овој књизи, и друге личности, кад у себи, у скривеним и затамњеним дубинама свога свесног и подсвесног покушавају да надмаше трагичност живота. Из неминовних противуречности, које се појављују пред здравим тренуцима разума, допире сазнање да би противљење злу било могуће кад се зло не би догађало у самим људима.

 

Своје књижевне излете у људске судбине и њихова трагична исходишта, Зорица Пауновић  је остварила снажном имагинацијом и сигурном руком доброг приповедача који има шта да каже и уме то да каже.

 

Преузмите одломак