Земље и градови – дневник путовања

Додати у корпу

Цена: 1400 дин.

Аутор: Радован Вучковић

Едиција: Путописи

ISBN: 978-86-7396-512-3

Димензије: 16x22 cm, 400 стр.

Повез: броширано

Цена: 1400

Чудесне лепоте далеких крајева описује Радован Вучковић док читаоце књиге „Земље и градови“ упознаје са драгоценостима из свога богатог путничког искуства.

 

Блистава запажања о историји и култури појединих народа прате занимљиви описи и слике места кроз која је пролазио. Раскош и чаролију Викторијиних водопада на реци Замбези смењује чудо непрекидне људске светковине на пространим трговима и улицама Токија, а после разгледања небројених скулптура засејаних по граду Бергену, некадашњој норвешкој престоници на северу Европе –путника сусрећу веселе младе Кубанке у Хавани са букетима цвећа. Доживљаји и утисци са четири континента и више од шездесет градова, сливају се, као речне притоке, у јединствен ток импресивне путничке нарације. Плене пажњу разноврсна познанства, записи о монументалним грађевинама, о историјским приликама и духовној прошлости народа чије је земље и градове посетио. Путописни извештаји имају карактер изврсних књижевних есеја.

 

Вучковићеву путничку инспирацију продубљују ведрина и осмехнутост радозналог путника. Прозрачан и поетичан, његов путопис се, с лепим разлозима, придружује богатој традицији српске путописне књижевности.

 

Преузмите садржај